Бонбони

Шоколадови бонбони с пълнеж

bonboni_s_pulnej_small1bonboni_s_pulnej_small2 Шоколадови бонбони с пълнеж за гостите, които ще посрещнем утре традиционно у дома. Те, разбира се, са най-близките – сестри, племенници, родители, зетьове… Като се съберем около масата представляваме една многобройна, шумна и весела компания. Менюто ще е традиционно за Великден – печено агне, зелена салата, боядисани яйца, овче кисело мляко, печени картофи, много винце и ракийца, както и една вкусна, пухкава питка, която ще замеся утре сутринта, за да се опече в огнището след агнето.

В средата на масата ще сложа солена кошница от тесто пълна с кифлички и червени яйца, която ще започна да приготвям след малко. :)

И цялото това угощение трябва да завърши с нещо сладичко! От мен тези шоколадови бонбони с разнообразен пълнеж. Приготвила съм ги в силиконови форми. Шоколада е бял, лилав, розов, натурален и смес от бял и млечен. Белите бонбони имат пълнеж от бадемов марципан и кафе. В останалите също преобладава бадемовия марципан, но има и пълнеж от ягодово сладко, вишнево сладко и бадеми.

Няма да минем само с това – сестра ми ще донесе две сладоледени торти! За гостите ще има и малка шоколадова изненада, която ще публикувам в следващия пост. :)

Днес е Велика събота. Пригответе се за най-светлия християнски празник! Бъдете живи и здрави и се обичайте!

Коментирай:

Автор

shokoladova_koshnica
Шоколадови кошници за Великден

4 коментара

bonboni_rafaello_thumb
Бонбони Рафаело с мартеничка

Няма коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Refresh

*