За рожден ден Торти

Момиче със синя рокля

torta_za_Emi_small3 torta_za_Emi_small2 torta_za_Emi_small1 Момиче със синя рокля за моето момиче със синя рокля, която стана на 14 години!

Няколко дни преди рождения ден купих на моята дъщеря дълга синя рокля, която ме улесни как да изглежда тортата. Самото изпълнение ми отне страшно много време заради високите градуси в кухнята. Блатовете са пандишпанови. Кремът е приготвен от кисело мляко и маскарпоне, пудра захар, лимонова кора, желатин – вкусно и освежаващо! Проблем беше измазването на тортата с масло и оформянето на хубав ръб. Фонданът се навлажняваше всеки път, когато изваждах тортата от хладилника, за да добавя нещо ново към декорацията, затова синята рокля в горната част е изрисувана с флумастер, а долната – със син гел.

Изработката на куклата също беше голямо предизвикателство. Гъмпейста, от който я оформих не съхнеше толкова бързо колкото ми се искаше, затова фигурата се наложи да стои цяла нощ увита в пекарска хартия. На сутринта направих основата на роклята от кексово тесто и покрих с фондан. Истинско удоволствие беше изработката на коса и придаването на реалистичен вид на самото лице. Момичето стана красиво и нежно като дъщеря ми. Тортата беше истинска изненада, защото рожденичката не очакваше, че ще се опитам да изимитирам самата нея!

Пожелавам й много успех в новото училище, където ще овладее испанския език. Пожелавам също да се сбъдне мечтата й да посети Нерха (родените през 70-те ще се досетят защо). Но преди всичко й пожелавам да бъде здрава, жизнерадостна и борбена, както досега. Целувки и прегръдки

Коментирай:

Автор

torta_s_pokrivka_thumb
Торта с покривка

Няма коментари

torta_s_rozi_thumb
Торта с рози

Няма коментари

esenna_torta_thumb
Есенна торта за татко

Няма коментари

karuchka_s_cvetq_thumb
Каручка с цветя

Няма коментари

torta_s_temenuzhki_thumb
Торта с теменужки

Няма коментари

torta_s_plododve_thumb
Торта с градински плодове

Няма коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Refresh

*