За рожден ден Торти

Каручка с цветя

karuchka_s_cvetq_small1 karuchka_s_cvetq_small2 karuchka_s_cvetq_small3Каручка с цветя за моя рожден ден!

Както винаги ми беше много трудно да реша каква торта да направя за моя рожден ден. Исках да освободя мисълта си и да си представя каква би била тортата за моя празник, ако трябва да отида в някоя сладкарница да си я поръчам. И реших, че трябва да бъде нещо с цветя, но какво? Имаш идея да бъде „глинено“ гърне полегнало и леко счупено, на градинска полянка и пълно с цветя. Проблемът беше, че не знаех как да оформя гърнето. Прибирайки се от работа няколко дни преди рожденя ми ден минах покрай цветарски магазин и съгледах една дървена каручка. Ами, да! На тортата ми ще има шоколадова каручка пълна с цветя. Започна търсенето на молдове за каручка в сайтовете за сладкарско и хоби, но уви! Някои сладкарници предлагаха готови шоколадови форми, но не и това, което си представях. Исках каручката да е голяма, шоколадова и пълна с вкусотии. Освен това трябваше да се съобразя с желанието на гостите ми тортата да не бъде покрита с фондан, да не е шоколадова и да не е много тежка. Вярно това щеше да бъде моята торта, но аз исках всички да я харесат.

Каручката с цветя оставих за най-накрая. Предишния ден, за да угодя на моя вкус, изпекох три бадемови платки и приготвих основен ванилов крем. На другата вечер разбих 250г масло с пудра захар и прибавих вече готовия крем към него. Получи се пухкава и вкусна консистенция с карамелен цвят, защото в крема добавих кафява захар. Оформих тортата в ринг, след няколко часа я шпакловах с маслен крем, покрих я със смлени бадеми и оформих шоколадовия борд. Оставих тортата в хладилника и понеже нощта беше моя се захванах с изработката на каручката с цветя. Като се има предвид, че съм любител сладкар, тази задача никак не бе лека, но фантазията ме спаси. Нарисувах страните, дъното и колелата върху пекарска хартия с молив, разтопих натурален шоколад и повторих линиите с пош и трепереща ръка. :D Когато формите се втвърдиха в хладилника ги залепих една по една с разтопен шоколад придържайки елементите с подръчни материали. :) Дойде реда на цветята – никакъв фондан или поне почти никакъв. Розите са от разточен със силиконова точилка локум. Зелените листа са от дъвчащи лукчета. Белите и сините цветчета, както и слънчогледите са от фондан. Шапката небрежно закачена на каручката с цветя, върху която сама се поздравих за рождения си ден също е от фондан. Камъчетата са от бонбони, а тревата – сладко от смокини, от което съм прибавила между платките.

Хареса ми пожеланието на моята дъщеря – да бъда жива и здрава, да имам всичко, което не се купува с пари и пари за всичко останало.

Коментирай:

Автор

torta_s_pokrivka_thumb
Торта с покривка

Няма коментари

torta_s_rozi_thumb
Торта с рози

Няма коментари

esenna_torta_thumb
Есенна торта за татко

Няма коментари

torta_za_Emi_thumb
Момиче със синя рокля

Няма коментари

torta_s_temenuzhki_thumb
Торта с теменужки

Няма коментари

torta_s_plododve_thumb
Торта с градински плодове

Няма коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Refresh

*