За рожден ден Торти

Есенна торта за татко

esenna_torta_small1 esenna_torta_small3 esenna_torta_small2  Есенна торта за татко, с която наистина успях да го изненадам. Преди няколко дни имаше рожден ден, но реши да празнува в края на седмицата.

Дълго обмислях каква торта да направя. Първоначалната ми идея клонеше към мотив, който да показва колко е готино да си пенсионер и да се наслаждаваш на разни дейности като четене на вестник, игра на шах или карти, но после реших че е редно да внеса красотата и цветовете на есента, в есента на живота, съчетана с прекрасното пожелание дълги години да са живи и здрави с моята майка и да се радват един на друг.

Есенната торта трябва да има есенен вкус. Блатовете са пандишпанови с прилично количество смлени орехи. Напоени са с компот от праскови. Кремът е разбита сладкарска сметана, към която съм добавила една консерва дулсе де лече. Няма такава вкусотия! :D

Тестото за блатовете изпекох наведнъж и разрязах на 6 отделни блата. Между тях щедро сложих крем и сладко от малини. Не разполагах с много време за приготвянето на есенната торта, затова я сложих в ринг и постоя в хладилника само два часа. Тъй като кремът свърши между блатовете, се наложи набързо да приготвя марципан Варна или както е известно – парено тесто. Получи се перфектно на вкус и консистенция. Докато постои и то в хладилника изработих есенните листа и двете таралежчета с тиквата. Мама и тате – две следки таралежчета на есенна полянка! :)

В заведението, в което празнувахме баща ми изказа съжаление, че торта няма да има, докато управителят не донесе моята есенна торта. Лицето на рожденика грейна от изненада!

Бъди жив и здрав, мили татко!

Коментирай:

Автор

torta_s_pokrivka_thumb
Торта с покривка

Няма коментари

torta_s_rozi_thumb
Торта с рози

Няма коментари

karuchka_s_cvetq_thumb
Каручка с цветя

Няма коментари

torta_za_Emi_thumb
Момиче със синя рокля

Няма коментари

torta_s_temenuzhki_thumb
Торта с теменужки

Няма коментари

torta_s_plododve_thumb
Торта с градински плодове

Няма коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Refresh

*